Arbets­marknaden i Enköping

Foto: Thomas Henriksson

Enköping ligger mitt i Mälardalen, en tillväxtregion med många företagsetableringar och jobbmöjligheter. I regionen finns flera universitet. Samtidigt är kommunen en ovanligt attraktiv plats att leva och verka på.

Foto på en ung kvinna som står inne i brödboden Fabian Flink.

Jobba i Enköping

Den starka tillväxten i Mälardalen är något som företagen i Enköping drar nytta av. Även närheten till rätt kompetens gör att fler vill etablera sig i kommunen. Samtidigt som många stora och små företag redan finns på plats.

Det kanske låter en smula kaxigt, men världen har aldrig varit närmare Enköping. För så mycket jobb sker idag digitalt. Kombinationen med Enköpings höga livskvalitet ger extra goda förutsättningar för dina medarbetare att både trivas och prestera.

Foto på kvinnohänder som skriver i ett anteckningsblock.

Utbildning

I Enköping är det nära till högre utbildning. Ett exempel är Sveriges nyaste universitet – Mälardalens Universitet. MDU finns i både Västerås och Eskilstuna, med över 1 000 kurser och nästan 20 000 studenter. I regionen finns dessutom både Uppsala och Stockholms Universitet.

Foto på en vuxen man och en ung pojke som cyklar över en bro.

Närmare till ett gott liv

I Enköping kan dina medarbetare trivas. Här är avstånden lite kortare, men möjligheterna nästan lika många. För många innebär det att byta bilköer och rusningstrafik mot tid i naturen och tillsammans med din familj. Det finns en anledning till att Enköping växer – både när det gäller företag och människor. Här är det nära till både stad och natur som innovation och utveckling.

Foto på kvinnor, en man och ett barn som går i en grönskande park.

En aktiv fritid för familjen

Här finns allt för familjen. Bra skolor för barnen, Mälaren runt hörnet, men även allt det andra. Muséer, lekplatser, badhus, bibliotek, idrottsanläggningar med mera. Ett tjugotal parker har lett till att Enköping kallats parkernas stad. Men Enköpings läge närmare naturen och Mälaren ger också möjlighet till många andra fina naturupplevelser utanför staden.

Aktiviteter och sevärdheter på webbplatsen Upplev Enköping

Visionsskiss av nya kommunhuset i Enköping.

Visionsskiss: CF Møller Architects

Boende och byggande

Enköping växer. Ett fint exempel är det så kallade Rithuset, en gammal tegelbyggnad som varsamt renoverats till nya hyresrätter. Här byggs också polishus, lekplatser och skolor. För att inte tala om ett flertal stora och spännande logistikcenter för företag och näringslivet.

Byggprojekt på webbplatsen Enköping växer