Stads­gårdens omvårdnadsboende

Stadsgården ligger centralt i Enköping. Här finns trygghet och gemenskap i fräscha lokaler. Vi erbjuder boende för personer med demenssjukdom.

Bild som visar fastigheten där Stadsgårdens omvårdnadsboende ligger.

Fakta om boendet

  • Adress: Östra Ringgatan 32
  • Telefon: 0171-62 69 55
  • Antal platser: 30
  • Så tycker kunderna: Så tycker kunderna: 89 procent positiva svar, 11 procent neutrala eller negativa svar.

Organisation

Boendet är integrerat i ett ordinärt boende för äldre personer. På våning 3, 4, och 5 finns Stadsgården som har inriktning stöd och omvårdnad till personer med demenssjukdom.

Boende- och utemiljö

Varje våning har ett gemensamt kök och vardagsrum med tv. Du får en egen lägenhet som du möblerar med dina egna möbler och saker. I lägenheten ingår en höj- och sänkbar säng med madrass.

Lägenheten är 30 kvadratmeter stor och har egen toalett.

På våning 1 finns en gemensam samlingssal. Samlingssalen kan du boka om du har många som ska komma på besök, till exempel när du fyller år.

Utomhus finns centrum med närhet till affärer och hamnen där du kan fika och äta sommartid. I närheten finns också flera av Enköpings vackra och kända parker.

Vår omvårdnadspersonal finns i närheten dygnet runt.

Måltider

Vi får maten från storköket på Westerlundska gymnasiet. Den levereras i uppvärmda kantiner inför lunch och middag. Maten är anpassad efter dina behov. Frukost, eftermiddagsfika, kvällsfik och annat mys fixar vi själva.

Du väljer själv om du vill äta i din lägenhet eller om du vill sitta i den gemensamma matsalen på enheten. Vid måltiderna sitter personalen med och ger stöd till dem som behöver. På helgerna vill vi sätta lite guldkant på tillvaron – då dukar vi alltid med finporslin.

Aktiviteter

På Stadsgården/Kryddgården finns det hårvård och fotvård. Då lokalerna ligger i ett hyreshus finns också vanliga lägenheter i huset. Som boende på Stadsgården har du därmed nära till det vardagliga livet utanför boendet.

Aktiviteterna kan vara gemensamma eller enskilda. Du väljer vad just du vill göra. Aktiviteterna kan till exempel vara promenader, underhållning eller spel av olika slag. Vi kan också lösa korsord, ha lässtund eller baka.

I nära anslutning till boendet finns café och restaurang. På innergården finns olika aktivitetsrum, till exempel boulebana, grillplats, pergola och köksträdgård. Där finns också en rofylld plats för eftertanke och sinnesro.

På våning två kan du besöka ett solrum som är uppbyggt med solstolar och sand. Du väljer själv om det är Mauritius, Bali eller någon annan strand som semestertrippen går till.

Bemanning

Boendet är bemannat dygnet runt. Vi har en husläkare som är kopplad till boendet som du också har möjlighet att välja som din husläkare.

Film om Stadsgården

I filmens beskrivning på YouTube hittar du också en textversion av filmen.

Kontakta oss

Resultatenhetschef

Namn: Ulla Lundin
Telefon: 0171- 62 69 55 (klockan 7.30–16.30 vardagar)
E-post: ulla.lundin@enkoping.se

Sjuksköterska

Telefon: 0171- 62 56 24 (klockan 7–16 vardagar)

Avdelningarna

Våning 3

Telefon: 0171-62 56 26

Våning 4

Telefon: 0171-62 56 27

Våning 5

Telefon: 0171-62 56 28

Nattpersonal

Telefonnummer är samma som ovan för respektive våning(klockan 21–7).

* Socialstyrelsen gör en rikstäckande undersökning av äldres uppfattning om kvaliteten på äldreboenden som heter "Vad tycker de äldre om äldreomsorgen". Statistiken som presenteras kommer från 2022 års enkätundersökning.

Relaterad information